Очакваме проливни валежи, градушки и засилена гръмотевична дейностСилен средиземноморски циклон ще определя

...
Очакваме проливни валежи, градушки и засилена гръмотевична дейностСилен средиземноморски циклон ще определя
Коментари Харесай

Бурята Федра на прага на България с гръмотевици, проливни дъждове и градушки

Очакваме проливни превалявания, градушки и засилена гръмотевична активност

Силен средиземноморски циклон ще дефинира облачното и дъждовно време на целия Балкански полуостров на 4-ти и 5-ти март, сочат новите данни, предоставени от 

Бурята „ Федра “ и през идващите 24 часа ще се ускори и ще определя дъждовното време над Йонийско море и Гърция.

Влошаване на времето над южната ни съседка ще настъпи още в понеделник (04.03). Очакваме гръмотевични стихии по крайбрежната линия на Адриатическо и Йонийско море, полуостров Пелопонес, както и над Албания. Валежите ще са съпроводени от мощни ветрове, проливни валежи и градушки. Валежите до вечерта ще обзет съвсем целия полуостров, а през нощта против 5-ти март и нашата страна. Пътувайте при последна нужда!

Времето в България:

През нощта против вторник (05.03.), от югозапад на североизток облачността ще стартира да се усилва и в Западна и Южна България ще стартират нови валежи от дъжд. През деня във вторник валежите ще обзет цялата страна, като в планинските региони те ще преминат в сняг. Синоптичната конюнктура до края на деня в вторник и през нощта против сряда в цялата страна ще се утежнява. Валежите ще са съпроводени от мощни пориви на вятъра, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР